HONGAARSE WIJNBOUWERS

Wijnhuis Geszler

Wij importeren rechtstreeks van bij de wijnproducent

Geszler wijnhuis

Geszler Family Winery Mor – Hongaars wijnhuis

Geszler 4de generatie wijnbouwers

Mór een van de beste beschermde wijnregio’s van Hongarije

Geszler 4de generatie van wijnbouwers

We hebben veel geluk, want Mór ligt op een geweldige locatie, een van de beste wijnregio’s van Hongarije, in de Mór-greppel tussen de bergen Vértes en Bakony in Centraal Transdanubië.

We hebben sinds de vierde generatie bijna 40 hectare bewerkt. We verwerken een grote verscheidenheid aan druiven, zoals Ezerjó, een van de trots van de Mór-wijnstreek, evenals Zenit, Királyleányka, Zöld veltelín, Chardonnay, Olivér Irsai, Kékfrankos en onze jongste plant is Olaszrizling.

We maken onze wijnen met Zwabische toewijding, grote zorg en liefde voor de vierde generatie voor wijnliefhebbers, met Mór, county, nationale en internationale successen. We werken momenteel met een groeiend aantal flessen dankzij ons steeds groter wordende consumentenkamp en veel positieve feedback.

In het wijnproeflokaal op de verdieping van onze kelder bieden we plaats aan 80 personen.

Geszler wijngaarden

Geszler Cserhat wijngaard

Cserhát wijngaard

Er zijn duizenden druiven op de bruine bosgrond gebonden in de Cserhát-wijngaard. Gezonde, mooie druiven van onze 2 hectare zijn altijd de kelder ingegaan.

Geszler berg van hoop

Berg van hoop

Op Remény Hill groeien Zenit, Zöldelteltini, Királyleányka, Olivér Irsai, Kékfrankos en onze nieuwe fabriek, Olaszrizling, op 7,6 hectare zandgrond, waar we ook erg in geïnteresseerd zijn.

Geszler Patyesz

Patyesz

Het gebied van 2,8 hectare, waar de grondstof van onze terecht populaire Olivér Irsai-wijn zich bevindt, heet Patyesz. De druiven groeien op bruine bosgrond, op een glooiende, zonnige helling.

Geszler Crown Hill

Crown Hill

Op de Crown Hill van 2,6 hectare ligt de Royal Maiden, waar de gebonden, grindachtige grond uitstekende zuren aan de druiven levert.

Geszler Latohegyi

Wijngaard Látóhegyi

Er zijn Chardonnay-wijngaarden op een oppervlakte van 5,5 hectare in het zicht. Hier is ook een klein kalksteeneffect voelbaar in de bruine bosgrond, wat bijzonder gunstig is voor Chardonnay.

Csókai wijngaard

De Csókai-wijngaard, die we het terras noemen, is ons grootste aaneengesloten gebied aan de voet van Vértes. Het is vernoemd naar de terrassenteelt en bestaat uit 5 afzonderlijke kleine gebieden. Op de totale oppervlakte van 13,7 hectare staan ​​de druivenrassen Ezerjó, Királyleányka, Zenit en Chardonnay en nu planten we in het voorjaar blauwe frank op het hoogste niveau.

Geszler wijnhuis terras